Betyg och bedömning

I gymnasieskolan sätts betyg på varje avslutad kurs och på gymnasiearbete. Efter fullföljd utbildning får eleven ett examensbevis om hon eller han uppfyller kraven för examen, annars utfärdas ett studiebevis.

Betygsskalan har sex steg, fem godkända steg, E-A och F som är ett icke godkänt betyg. Betyget sätts av läraren som till stöd har de preciserade kunskapskrav som finns för E, C och A. Läraren ska vid betygssättningen utnyttja all tillgänglig information om elevens kunskaper i förhållande till de nationella kunskapskraven och göra en allsidig bedömning av dessa kunskaper.

Betygskopior

Om du gått ut gymnasiet men förlorat dina betyg gör du så här:

Om du fått ett examensbevis eller ett studiebevis kontaktar du centralarkivet via växeln

Mer om betygskopior ->>