Yrkesprogram leder till jobb

I ett pressmeddelande den 23/11 - 2017 gick Skolverket ut med att ungdomar som läser ett yrkesprogram på gymnasiet har stora chanser till ett arbete inom 1 år efter avslutande studier.

Yrkesprogram som bygg- och anläggning, fordons- transport, vård- och omsorg samt vvs- och fastighet är dem som leder säkrast till arbete. Har man dessutom fullföljt gymnasiestudierna med examen har man lättare att ta sig in på arbetsmarknaden. Enligt statistik så har gymnasieexamen stor betydelse för hur ungdomarna etablerar sig på arbetsmarknaden. Här på Prins Wilhelmgymnasiet kan du som elev läsa både byggutbildning och vård- och omsorgsutbildning, vi är certifierade av Vård- och omsorgscollege.

Länk: Skolverket - PRESSMEDDELANDE 2017-11-23 ->>