Swedish Afrikaans Arabic Bulgarian Croatian Czech Dutch English Estonian German Persian Romanian Serbian Slovak Slovenian

Om skolan

Läs mer: Välkommen som elev!

Välkommen till Prins Wilhelmgymnasiet!

Vi som arbetar på Prins Wilhelmgymnasiet hälsar dig välkommen till dina gymnasiestudier. Hos oss får du möjlighet att under tre år fördjupa och förstärka de kunskaper du redan har, lära dig mycket nytt, lära känna nya människor och utvecklas som individ.

Gymnasieskolan är frivillig och innebär fantastiska möjligheter, men den ställer också krav på dig som elev. För att skolgången ska bli så bra som möjligt, krävs att du som elev engagerar dig och samarbetar med studiekamrater och lärare. Vår ambition är att vi tillsammans ska ge dig möjligheter att utveckla din sociala förmåga, din arbetsdisciplin och bidra till gott självförtroende. När du slutar gymnasiet ska du vara väl förberedd för fortsatta studier och arbetsliv.

När du börjar som ny elev på Prins Wilhelm så får du ett informationshäfte som också är den information som ligger till grund för många av sidorna här på hemsidan. Vill du hellre läsa i pappersformat eller om du tappat ditt häfte så kan du ladda ner den här:

Hämta hem PDF:n "Välkommen som elev" ->>
Läs mer: Välkommen som elev!

Glimten nr 2 ->>

Läs mer: Läs om gymnasieflytten i nytt nr av Glimten!

Vår arbetsplats

Skolan är en arbetsplats för elever, lärare och annan personal. Ett meningsfullt och målmedvetet arbete skapas genom en miljö som präglas av trygghet, inspiration och trivsel.
Vi visar hänsyn och god vilja, vi bemöter varandra med vänlighet och respekt och strävar ständigt efter god gemenskap.

Alla har lika stor rätt att lära, att vara trygga och att utvecklas.
Alla har lika stor skyldighet att värna om en trygg och trevlig arbetsmiljö.

 

Ordningsregler Prins Wilhelmgymnasiet

  • Respektera tider för lektioner och avtalade möten.
  • Ta med det du behöver för att kunna genomföra en lektion.
  • Hantera mobiltelefonen enligt undervisande lärares anvisning.
  • Lämna ytterkläder i skåpet eller på anvisad plats.

Läs mer: Nya, toppmoderna undervisningslokaler och utrymmen som inspirerar till studier

Våren 2016 flyttar Prins Wilhelm till nya lokaler i centrala Flen. Det innebär att du som elev kommer att gå din gymnasieutbildning i helt nya, toppmoderna undervisningslokaler och utrymmen som inspirerar till studier.

Det ger oss ännu bättre möjligheter att hjälpa dig att nå dina mål, vilket alltid har varit vår viktigaste drivkraft. Nu har ni som unga vuxna tagit ett stort beslut som rör er framtid – valet av utbildning.

PW Social