Swedish Afrikaans Arabic Bulgarian Croatian Czech Dutch English Estonian German Persian Romanian Serbian Slovak Slovenian

För att kunna förebygga kränkande behandling och ha en beredskap att arbeta med akut kränkandebehandlingsproblematik finns en likabehandlingsplan utarbetad.

Elever och föräldrar skall vid antydan till att någon elev är utsatt för kränkande behandling direkt ta kontakt med någon i skolans likabehandlingsgrupp. Vi har alla, vuxna och elever, ett ansvar för att anmäla alla tecken på att någon utsätts för kränkande behandling.

Alla har rätt att känna sig trygga och respekterade i skolan.

I likabehandlingsgruppen ingår representanter för skolledning, elevhälsa samt lärare från respektive arbetslag. Kontaktperson Jonas Axelsson, rektor.

Diskriminering och kränkande behandling
Det juridiska ansvaret för att motverka diskriminering och kränkande behandling i den kommu-nala skolan har huvudmannen, det vill säga barn-, utbildnings- och kulturnämnden i Flens kom-mun.

Rektor har ansvaret för att skyndsamt utreda inträffade kränkningar samt vidta åtgärder. Rektor ansvarar för att snarast informera huvudmannen.

Om en elev upplever sig blivit utsatt för kränkande behandling på skolan ska man anmäla detta till skolan. Så här kan du som elev, eller vårdnadshavare till elev, anmäla diskriminering och kränkande behandling.

Kontakta någon av nedanstående:

Skolan:
Mentor