www.prinswilhelmgymnasiet.se

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

VECKOBREV

Vecka 50


 

9/12 Måndag
15.40-17.00 Provtillfälle Daniel D sal 208

08.30-12.00 Nobeldagen (NA SA EK) Värd NA18

10/12 Tisdag (Nobeldagen)

11/12 Onsdag
16.00-17.00 Provtillfälle Daniel D sal 208

12/12 Torsdag

13/12 Fredag (Luciadagen)

 


 

Gymnasieprogram

Det finns fler sätt att studera än bakom en skolbänk.

Läs mer...

Ute i arbetslivet får du kontakter, erfarenhet och möjlighet att testa dina teoretiska kunskaper. Under ditt första år på yrkesprogrammet är du två dagar i veckan på din praktikplats och under andra och tredje året hela tre dagar i veckan. Det ger dig stora chanser till jobb direkt efter studenten samtidigt som du kan välja att studera vidare på högskola.

Praktiktid under utbildningen

Åk 1:
Praktikdagar måndag-tisdag
Övriga dagar skoltid

Läs mer...

Väljer du det Naturvetenskapliga programmet får du räkna med att spendera delar av studietiden i labbrock och skyddsglasögon.

Här laborerar vi med kreativa experiment och matematiska problem för att förstå sambanden i vår livsmiljö. Med matte, fysik, kemi och biologi som huvudämnen får du en bred högskoleförberedande utbildning.

Inriktningar:

Naturvetenskap - inriktning Naturvetenskap

Här får du bland annat kunskaper om den inverkan som naturförhållandena har på vår livsmiljö. Du får också lära dig hur samhällsutveckling, ekonomi, teknisk utveckling och resurshushållning samspelar.

BLI EN ENTREPRENÖR

Välj Ekonomiprogrammet om du vill utbilda dig till civilekonom, advokat eller entreprenör! Lär dig om ekonomi och samhälle och få insikt i hur människor tänker och samspelar med varandra.

Läs mer...

Har du idéer och drömmar om att driva eget företag? Eller siktar du på att bli advokat? Kanske gillar du siffror och lockas av en framtid som civilekonom? Om du väljer Ekonomi- programmet får du en bred utbildning där du lär dig om ekonomi, samhället och hur människor samspelar med varandra. Under andra året kan du välja mellan inriktningarna ekonomi och juridik.

Inriktningar:

EKONOMI
Lär dig starta och driva ett företag! Här läser du kurser som vägleder dig i att driva en verksamhet, som exempelvis marknadsföring, redovisning, kalkylering, ledarskap och organisation.

PRINS WILHELMGYMNASIET ERBJUDER DIG EN MÄNGD HÖGSKOLE- OCH YRKES- FÖRBEREDANDE UTBILDNINGAR SOM TAR DIG ETT STEG NÄRMARE DINA DRÖMMAR, ÄVEN OM DU INTE VET VILKA DE ÄR ÄN.

Hos oss kan du gå ett brett program som ger många valmöjligheter, oavsett om du vill studera vidare eller om du vill jobba direkt efter studenten. Du kan också välja ett praktiskt yrkesprogram som ger dig erfarenheter av arbetslivet. Tillsammans med vår studie- och yrkesvägledare kan du anpassa dina kurser utifrån vad du vill göra efter studenten och skapa de bästa förutsättningarna för dig att nå dit du vill.

För det är just det vi gör på Prins Wilhelm – vi hjälper dig att nå dina mål så du får en snabbare väg till ditt drömjobb. Välkommen att börja din resa hos oss!

EKONOMIPROGRAMMET
HANDELS- OCH ADMINISTRATIONSPROGRAMMET
INTRODUKTIONSPROGRAMMET
NATURVETENSKAPSPROGRAMMET
SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET
VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET
YRKESPROGRAM I LÄRLINGSFORM

Läs mer...

Vården är ett av de yrkesområden som står inför stort rekryteringsbehov.

Därför har du som väljer Vård- och omsorgsprogrammet goda chanser att gå direkt ut i arbetslivet efter studenten. Under utbildningen läser du kurser inom bland annat hälsopedagogik, psykologi och medicin. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som personlig assistent eller undersköterska.

Inriktningar:

Akutsjukvård, Personlig assistent, Handikappomsorg, Äldreomsorg, Psykiatri

Äldreomsorg

Sida 1 av 2

Certifikat

Prins Wilhelmgymnasiet certifierade av Vård- och omsorgscollege 30 oktober 2017

© 2017 Prins Wilhemgymnasiet. All Rights Reserved. Designed By JoomLead
Flens Kommun, Prins Wilhelmgymnasiet, 642 37 FLEN | Leveransadress: Violentorget 7 | Entréadress: Violentorget 5 | Telefon: 0157- 430 504 | E-post