Gymnasieprogram 20/21

PRINS WILHELMGYMNASIET ERBJUDER DIG EN MÄNGD HÖGSKOLE- OCH YRKES- FÖRBEREDANDE UTBILDNINGAR SOM TAR DIG ETT STEG NÄRMARE DINA DRÖMMAR, ÄVEN OM DU INTE VET VILKA DE ÄR ÄN.

Hos oss kan du gå ett brett program som ger många valmöjligheter, oavsett om du vill studera vidare eller om du vill jobba direkt efter studenten. Du kan också välja ett praktiskt yrkesprogram som ger dig erfarenheter av arbetslivet. Tillsammans med vår studie- och yrkesvägledare kan du anpassa dina kurser utifrån vad du vill göra efter studenten och skapa de bästa förutsättningarna för dig att nå dit du vill.

För det är just det vi gör på Prins Wilhelm – vi hjälper dig att nå dina mål så du får en snabbare väg till ditt drömjobb. Välkommen att börja din resa hos oss!

EKONOMIPROGRAMMET
HANDELS- OCH ADMINISTRATIONSPROGRAMMET
INTRODUKTIONSPROGRAMMET
NATURVETENSKAPSPROGRAMMET
SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET
VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET
YRKESPROGRAM I LÄRLINGSFORM

Det finns fler sätt att studera än bakom en skolbänk.

Läs mer...

Ute i arbetslivet får du kontakter, erfarenhet och möjlighet att testa dina teoretiska kunskaper. Under ditt första år på yrkesprogrammet är du två dagar i veckan på din praktikplats och under andra och tredje året hela tre dagar i veckan. Det ger dig stora chanser till jobb direkt efter studenten samtidigt som du kan välja att studera vidare på högskola.

Praktiktid under utbildningen

Åk 1:
Praktikdagar måndag-tisdag
Övriga dagar skoltid

Läs mer...

Vården är ett av de yrkesområden som står inför stort rekryteringsbehov.

Därför har du som väljer Vård- och omsorgsprogrammet goda chanser att gå direkt ut i arbetslivet efter studenten. Under utbildningen läser du kurser inom bland annat hälsopedagogik, psykologi och medicin. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som personlig assistent eller undersköterska.

Inriktningar:

Akutsjukvård, Personlig assistent, Handikappomsorg, Äldreomsorg, Psykiatri

Äldreomsorg

SPÄNNANDE UTBILDNING MED BREDD

Samhällsvetenskap passar dig som är intresserad av vår omvärld och hur samhället styrs.

Läs mer...

Advokat, kulturvetare, lärare eller ekonom – yrkena kan verka olika varandra, men är ändå alla möjliga mål när du väljer att gå samhällsvetenskapliga programmet. Den här breda utbildningen förbereder dig för högskolan inom områden som juridik, språk, statskunskap, kultur och utbildning.

Inriktning:

Beteendevetenskap

Oavsett om du vill studera vidare till polis eller förskollärare, organisationskonsult eller företagsledare behöver du kunskaper om hur vi själva fungerar och hur vi fungerar tillsammans med andra. Människan, vår utveckling och vårt samspel i olika sammanhang är fokus inom den här inriktningen. Du ökar din förståelse för hur människor agerar, som individer, som gruppmedlemmar och som medlemmar i en samhällsgemenskap. Ledarskap, lärande och kommunikation är också centrala områden inom inriktningen.

 

Läs mer...

Väljer du det Naturvetenskapliga programmet får du räkna med att spendera delar av studietiden i labbrock och skyddsglasögon.

Här laborerar vi med kreativa experiment och matematiska problem för att förstå sambanden i vår livsmiljö. Med matte, fysik, kemi och biologi som huvudämnen får du en bred högskoleförberedande utbildning.

Inriktningar:

Naturvetenskap - inriktning Naturvetenskap

Här får du bland annat kunskaper om den inverkan som naturförhållandena har på vår livsmiljö. Du får också lära dig hur samhällsutveckling, ekonomi, teknisk utveckling och resurshushållning samspelar.

BLI REDO FÖR GYMNASIET

De olika introduktionsprogrammen är till för dig som ännu inte är behörig för ett yrkes- eller högskoleförberedande program i gymnasieskolan.

Läs mer...Du har en individuell studieplan som är anpassad efter dina behov. Här förbereder du dig för ett nationellt program, arbetsmarknaden eller annan utbildning.

Inriktningar:

Programinriktat individuellt val

Programmet vänder sig till dig som vill börja studera på ett yrkesprogram så snart som möjligt men inte har alla de godkända betyg från grundskolan som krävs för behörighet till ett yrkesprogram.

MED KUNDSERVICE I FOKUS

En utbildning på Handels- och administrationsprogrammet handlar om så mycket mer än att förstå och lära sig arbetet i butik.

Läs mer...

Utöver service läser du kurser som försäljning och ekonomi vilket förbereder dig för en framtida arbetsplats på ett konferenscenter, en ekonomiavdelning eller kanske i ditt eget företag. Under det andra och tredje året ingår så kallad APL (arbetsplatsförlagt lärande) där du spenderar totalt 15 veckor på din praktikplats. Det gör dig för redo arbetslivet direkt efter studenten, samtidigt som du kan välja kurser som ger dig högskolebehörighet.

Inriktningar:

Handel och Service
Inriktningen ger dig kunskaper om arbete inom handel med varor och tjänster samt kundservice. Du lär dig att utföra kundorienterat och målinriktat säljarbete inom varuhandel och tjänstesektor. Du får också kunskaper om näthandel.

BLI EN ENTREPRENÖR

Välj Ekonomiprogrammet om du vill utbilda dig till civilekonom, advokat eller entreprenör! Lär dig om ekonomi och samhälle och få insikt i hur människor tänker och samspelar med varandra.

Läs mer...

Har du idéer och drömmar om att driva eget företag? Eller siktar du på att bli advokat? Kanske gillar du siffror och lockas av en framtid som civilekonom? Om du väljer Ekonomi- programmet får du en bred utbildning där du lär dig om ekonomi, samhället och hur människor samspelar med varandra. Under andra året kan du välja mellan inriktningarna ekonomi och juridik.

Inriktningar:

EKONOMI
Lär dig starta och driva ett företag! Här läser du kurser som vägleder dig i att driva en verksamhet, som exempelvis marknadsföring, redovisning, kalkylering, ledarskap och organisation.

© 2017 Prins Wilhemgymnasiet. All Rights Reserved. Designed By JoomLead
Flens Kommun, Prins Wilhelmgymnasiet, 642 37 FLEN | Leveransadress: Violentorget 7 | Entréadress: Violentorget 5 | Telefon: 0157- 430 504 | E-post