Vad är bäst med Samhällsvetenskapsprogrammet?

(SA) Samhällsvetenskapsprogrammet 18/19

SPÄNNANDE UTBILDNING MED BREDD

Samhällsvetenskap passar dig som är intresserad av vår omvärld och hur samhället styrs.

Välkommen till Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Advokat, kulturvetare, lärare eller ekonom – yrkena kan verka olika varandra, men är ändå alla möjliga mål när du väljer att gå samhällsvetenskapliga programmet. Den här breda utbildningen förbereder dig för högskolan inom områden som juridik, språk, statskunskap, kultur och utbildning.

Inriktning:

Beteendevetenskap

Oavsett om du vill studera vidare till polis eller förskollärare, organisationskonsult eller företagsledare behöver du kunskaper om hur vi själva fungerar och hur vi fungerar tillsammans med andra. Människan, vår utveckling och vårt samspel i olika sammanhang är fokus inom den här inriktningen. Du ökar din förståelse för hur människor agerar, som individer, som gruppmedlemmar och som medlemmar i en samhällsgemenskap. Ledarskap, lärande och kommunikation är också centrala områden inom inriktningen.

PROGRAMPLANER

Samhällsvetenskapsprogrammet - inriktning Beteendevetenskap

ELEVINTERVJU med Maja Karlsson
Samhällsvetenskapliga programmet, beteendevetenskap

Vad är det bästa med att gå på PW?
– Det är bra att skolan är liten, vi har bra gemenskap och bra stämning. Jag trivs bra här.

Varför valde du ditt program?
– Jag valde först ett annat program, men det kändes inte helt rätt. Magkänslan stämde inte, så jag bytte till samhällsvetenskapliga programmet eftersom jag gillar ämnena. Nu känns det helt rätt!

Favoritämne?
– Svenska. Jag tycker om att läsa och skriva.

Drömyrke?
– Jag drömmer om att bli författare. Annars vill jag bli jurist.

Vad vill du göra efter studenten?
– Jag vill plugga direkt. Min plan är att söka till juristlinjen i Uppsala, det är en bra studentstad.

Har du något råd till dem som ska göra sina gymnasieval?
– Ta det lugnt! Välj det du tycker är roligt, det går alltid att byta om du vill.

SvMer information samt översättningar till olika språk hittar du på:
Utbildningsinfo.se -Samhällsvetenskapsprogrammet ->>

Eng More information and translations to different languages you can find at:
Utbildningsinfo.se -Samhällsvetenskapsprogrammet ->>

Kontaktinfo SYV

Vill du veta mer eller funderar på något angående ditt studieval,
kan du kontakta vår Studie- och Yrkesvägledare.

Ameer Zahroon

Studie- och Yrkesvägledare