Vad är bäst med Yrkes- och lärlingsprogrammet?

Vad är bäst med Yrkes- och Lärlingsprogrammet?

 

Prins Wilhelm lärare på EM i entreprenörskap i Budapest

Det svenska yrkeslandslagetAnnika Löfgren som sedan augusti arbetar som lärare i Entreprenörskap på Prins Wilhelms gymnasium kom nyss hem från Yrkes-EM 26-28 september i Budapest.

Uppgiften att vara landslagscoach i Entreprenörskap och affärsutveckling har Annika fått från branschorganisationen Handelsrådet. Handelsrådet har till uppgift att förena parterna inom handeln och stärka dess konkurrenskraft.

Läs mer på: www.handelsradet.se och http://worldskills.se/event/yrkes-em-2018-budapest/

”Det var fantastiskt att få äran att vara landslagscoach till SM-vinnarna i Entreprenörskap och affärsutveckling under sommaren och hösten. Nästa steg blev att följa med på EM i Budapest och att vara med i juryarbetet, säger Annika Löfgren. Cirka 100.000 besökare kom till Yrkes-EM i Budapest för att ta del av ungdomars olika tävlingsmoment inom en mängd olika yrkeskategorier. Nu väntar VM i Kazan, Ryssland i augusti 2019 för det svenska yrkeslandslaget.

Vad är yrkes SM?

En tävling i yrkesskicklighet för unga. Tävlingen arrangeras för att öka intresset för olika yrken och höja statusen på svensk yrkesutbildning. Genom ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrangemang tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom ett 50-tal yrken.

Vem får tävla i Yrkes-SM?

Ungdomar som går eller har gått en yrkesutbildning i ett representerat yrke kan vara med och tävla. Vill du som elev eller lärare veta mer om hur ni kan delta så läs mer på:
http://yrkessm.se/om-yrkessm/fragor-svar/

WorldSkills Sweden arrangerar yrkes SM

WorldSkills Sweden har som mål att höja kvaliteten, statusen och intresset för svensk yrkesutbildning. WorldSkills Sweden är ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv, LO och staten genom Skolverket, Utbildningsdepartementet och Myndigheten för yrkeshögskolan. Utöver dessa parter medverkar även branschorganisationer, yrkesnämnder, myndigheter, skolor och företag aktivt och ekonomiskt i denna angelägna och viktiga satsning. Lär dig mer om Worldskills Sweden och se vilka som tog hem medaljerna för Sveriges räkning på: http://worldskills.se/

Har ni frågor eller vill komma i kontakt med Annika Löfgren så maila.

Annika Löfgren
E-post

Kontaktinfo SYV

Vill du veta mer eller funderar på något angående ditt studieval, kontakta vår Studie- och Yrkesvägledare.

Studie- och Yrkesvägledare
Telefon: 0157-430 506,
0722-451 258
E-post

SYV-Aktuellt

Vårens Högskoleprov
Två provtillfällen ges, den 13 mars och den 8 maj. endast b
egränsad anmälan pga Covid -19. Läs mer här >>
---
Aktuella länktips!
---
Viktiga datum antagning.se ->>

© 2017 Prins Wilhemgymnasiet. All Rights Reserved. Designed By JoomLead
Flens Kommun, Prins Wilhelmgymnasiet, 642 37 FLEN | Leveransadress: Violentorget 7 | Entréadress: Violentorget 5 | Telefon: 0157- 430 504 | E-post